Pomadent Dental Clinic

Tratamente laser

Chiuretaj parodontologic cu laser

Tot mai multi pacienți, mai ales cei peste 30 de ani, se confruntă cu boala dentară numită parodontoză. Parodontoza este o boală a gingiilor și a țesutului de susținere al dinților, produsă de acumularea bacteriilor patogene în cavitatea bucală, care pe termen lung duce la mobilitatea și pierderea dinților. Această boală stomatologică este încetinită sau total vindecată de medicul specialist cu ajutorul laserului dentar, care elimină bacteriile patogene din punga parodontală. Tratamentul este unul minim invaziv, fara durere și cu rezultate rapide și pe termen lung.


Tratamentul aftelor și herpesului bucal

Afta bucală este o boală orală foarte frecventă. Vezicule mici sau răni apar în primul rând pe membranele mucoase, în interiorul gurii, dar pot apărea și pe limbă, față, gât sau palat. Cu toate acestea, aceste leziuni aparent inofensive pot provoca simptome extrem de neplăcute și pot face dureroase activitățile de zi cu zi, cum ar fi mâncatul sau băutul, vorbitul și zâmbitul. Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui laser dentar este faptul că ajută la distrugerea bacteriilor din cavitatea bucală, de pe suprafața gingiilor și dinților fără a deteriora țesuturile sănătoase. Acest efect benefic este utilizat și în tratamentul aftelor. În timpul tratamentului cu laser, micile vezicule devin nedureroase imediat, suprafața epitelială este dezinfectată și inflamația poate fi redusă. Datorită efectului biostimulator al laserelor, vindecarea rănilor este de asemenea accelerată, iar leziunea epitelială se regenerează în câteva zile fără a lăsa o cicatrice.


Terapia durerii în zona maxilo-facială

Reducerea durerii în regiunea capului și a feței poate fi accelerată cu ajutorul unui laser. Raza laser stimulează capacitatea organismului de a se vindeca, celulele și țesuturile se pot regenera mai repede. Accelerează alimentarea cu oxigen prin regenerarea vaselor de sânge, îmbunătățește rotația energetică la nivel celular și producția de anticorpi. În stomatologie, poate fi utilizat pentru tratarea durerilor articulației temporo-mandibulare, nevralgiei și inflamațiilor locale (sinuzită, otită etc.).


Albire dentară cu laser

În timp ce procedurile de casă sau mai puțin moderne pot albi doar câteva nuanțe de culoare, albirea de dinți cu laser poate albi până la zece nuanțe de culoare. Spre deosebire de multe metode de albire, albirea cu dinți cu laser nu deteriorează smalțul dinților și procesul de albire nu este însoțită de durere.