Pomadent Dental Clinic

Microscop endodontic Zeiss Opmi Pico

Cel mai bun microscop dentar, cu ajutorul căreia specialistul nostru poate realiza obturații radiculare perfecte. Cu ajutorul microscopului, medicul nu numai simte canalele radiculare cu instrumentele sale, ci și vede totul în timpul tratamentului și astfel puteți fi siguri că nu vor apărea erori în timpul tratamentului rădăcinii, că nu se vor rupe ace în canal și nu va rămâne material infectat înainte de obturația finală.


Amprentare digitală

Unul dintre cele mai recente progrese în tehnologie este scanarea digitală, care înlocuiește impresiile tradiționale, astfel încât o imagine digitală a dinții pacientului ajunge la tehnicianul dentar prin Internet în câteva secunde. La fel cum impresiile tradiționale au avantajele lor, impresiile digitale se laudă și cu propriile avantaje: pacientul nu va avea greață din cauza materialului de impresii din cavitatea bucală; precizia poate fi verificată în timpul scanării pentru a evita erorile de impresie; informațiile deja digitale sunt introduse în imprimante 3D și mașini de frezat fără conversie, fără pierderi de date. Scanarea digitală oferă, de asemenea, pacienților noștri o nouă posibilitate: oricine dorește, își poate scana dinții intacți pentru a păstra în siguranță datele salvate pentru viitor. Dacă suferiți vreodată un accident sau fracturează unul sau mai mulți dinți, tehnicianul dentar îl poate freza din ceramică, ținând cont de forma și culoarea dintelui original.


Tomografie computerizată și radiografie panoramică digitală

CT-ul nostru și aparatul de radiografie panoramică digitală se include în sfera de vârf al tehnologiei moderne. Este capabil de o rezoluţie înaltă, redă imaginea tridimensională în cele mai mici detalii şi de calitate maximă (digitală) – cu utilizarea unei doze infime de radiaţii în comparaţie cu aparatura radiologică convenţională. În acest fel putem obţine rezultate impecabile fără a provoca efecte dăunătoare pacienţilor şi examinatorilor. Utilizarea acestuia permite proiectarea tridimensională a plasării implantului și crearea unui șablon chirurgical pentru a ajuta la acest lucru, astfel încât implanturile să nu poată fi înșurubate în locul greșit.


Lupă stomatologică

Utilizăm lupă pentru a obţine o precizie de înalt grad – pentru vizualizarea celor mai minuscule modificări patologice. Astfel se evită superficialitatea în tratamente. Folosirea lupei este foarte important, mai ales în cazul preparării dinților pentru coroane și punți, pentru a avea un rezultat perfect din punctul de vedere al preciziei.


Echipament retroalveolar digital

Aparatul radiografic retroalveolar asigură o imagine digitală exactă și mărită despre unu sau doi dinți, ceea ce este important din punct de vedere diagnostic, precum și în cazul tratamentelor radiculare oferă posibilitatea controlului vizual al lungimii rădăcinilor și al calității obturației. Datorită naturii digitale al echipamentului, iradierea este minimală și imaginea obținută este prelucrabilă ulterior pentru a obține contrastul ideal.


Aparat endodontic Reciproc Gold

Considerată cea mai bună dintre instrumentele motorizate de tratare a canalului radicular, Reciprocul nu numai că permite tratamentul automat al canalului radicular, dar proximitatea vârfului dinților poate fi monitorizată continuu pe afișajul său digital, astfel încât să se poată realiza cea mai precisă obturare a canalului radicular.


Articulator şi arc facial Amann Girbach

Mandibula fiecărui om funcţionează în mod diferit, deaceea nu se pot realiza lucrări protetice perfecte cu un articulator (instalaţie care imită mandibula) montat la valor medii. Din acest motiv, pentru pacienţii care necesită o lucrare protetică mai exstinsă, este nevoie de utilizarea acestui arc facial cu ajutorul căruia se obţin datele propri pacientului şi astfel tehnicianul dentar poate pregăti coroane cu suprafeţe de contact personale pacientului.


Materiale de amprentare

Este de prisos munca exactă al medicului dentist, dacă informația care ajunge la tehnicianul dentar nu este precisă. Acesta constituie un motiv întemeiat pentru a investi în materiale deosebit de precise și bineînțeles costisitoare, care redau tehnicianului o omprentă dentară absolut exactă, pe baza căreia poate executa coroanele necesare.


Freze diamantate și chirurgicale

Buna calitate a frezelor dentare asigură prepararea exactă a dinților și în același timp protecția țesutului dentar. Frezele suprautilizate se știrbesc și își pierd învelișul lor de diamant, din acest motiv afectează calitatea lucrării, și în același timp supraîncălzesc dintele și osul din jur. De aceea obligatoriu folosim frezele de cele mai bună calitate și pentru timp limitat.