Pomadent Dental Clinic

Tratamentul ortodontic

Tratamentul ortodontic este un proces care necesită timp și atenție, dar rezultatul final vă compensează pentru toate dificultățile, deoarece la sfârșit o să aveți o dantură estetică, funcțională și sănătoasă, care îmbunătățește și încrederea în sine. 

Iată cu ce vă răsplătește ortodonția pentru răbdare:

 • Pentru a obține un zâmbet regulat și estetic, nu este necesar să șlefuim sau să sacrificăm dinții existenți.
 • O igienă orală mai bună ajută la prevenirea deteriorării și pierderii rapidă a dinților.
 • Poate preveni sau corecta lipsa de încredere în sine cauzată de un zâmbet dezordonat.
 • Poate preveni sau corecta tulburările de mușcătură precum problemele de închidere a dinților inferiori și superiori.
 • Poate preveni sau corecta problemele articulației temporo-mandibulare.
 • Poate ajuta la corectarea tulburărilor de vorbire cauzate de poziția dinților.
 • Poate preveni boala parodontală, cauzată de aglomerarea dinților și dificultățile de curățare.
 • Tratamentul este o investiție bună, deoarece este mai ieftin și mai blând decât înlocuirea ulterioară a dinților cu probleme, fie prin implanturi, fie prin punți.

Un zâmbet neuniform poate avea mai multe cauze, inclusiv:

 • Moștenirea: factori genetici pe care nu îi putem controla.
 • Cauze anatomice, cum ar fi obiceiul de a respira pe gură, în loc de nas, la copii.
 • Influențe mecanice: dinții pot fi afectați de forțe care îi afectează poziția, cum ar fi copiii care își împing dinții cu limba sau care folosesc suzeta sau obișnuiesc să sugă degetul pentru perioade mai lungi.

Ortodonția ar trebui să înceapă de preferință în copilărie, dar tratamentul poate fi la fel de eficient pentru adulți și poate aduce rezultate spectaculoase din punct de vedere estetic și funcțional.

Există următoarele tipuri de dispozitive ortodontice pe care le puteți întâlni:

 • Dispozitive ortodontice mobile:

În copilărie, cu utilizarea dispozitivelor ortodontice mobile, putem corecta problemele care ulterior sunt mai dificile de corectat sau posibile doar prin intervenție chirurgicală. Pacienții preferă aceste dispozitive pentru că le pot îndepărta cu ușurință atunci când este necesar, fără a-i deranja în timpul evenimentelor sociale, mesei etc. Cu cât pacientul le poartă mai des, cu atât procesul va fi mai rapid și tratamentul va fi mai eficient.

 •  Dispozitive ortodontice fixe:

Dispozitivele ortodontice fixe trebuie purtate constant pe durata tratamentului. Marele avantaj al acestui tip de dispozitiv este că rezultatele sunt previzibile și precise.

 • Ortodonție invizibilă:

Ortodonția invizibilă poate fi realizată cu folosirea unui aliniator transparent special, care este practic invizibil cu o curățare corespunzătoare.

Procesul tratamentului ortodontic:

 1. Consultație: În timpul consultației, medicul nostru specialist va determina dacă este necesară tratamentul ortodontic, va discuta despre nevoile și așteptările pacientului și va efectua o radiografie panoramică, va fotografia fața și dantura din toate unghiurile și va lua amprente pentru a realiza modele de ghips pentru măsurători ulterioare și planificare.
 2. Prezentarea unui plan de tratament personalizat: Specialistul nostru va analiza informațiile colectate, va efectua măsurători și va planifica forța, direcția și opțiunile necesare pentru a mișca dinții, precum și costurile implicate. Aceste detalii vor fi discutate cu pacientul la următoarea întâlnire.
 3. Dacă pacientul acceptă planul de tratament, se va stabili un program pentru începerea tratamentului.
 4. Dacă sunt necesare lucrări dentare de reabilitare, îndepărtarea tartrului sau extracții, specialistul nostru va programa aceste proceduri la colegii săi.
 5. Specialistul va aplica bracketurile/inelul pe dinți și vă va oferi instrucțiuni privind igiena orală corespunzătoare.
 6. În timpul vizitelor de control regulate, specialistul nostru va face ajustări la dispozitivul ortodontic pentru a asigura eficiența maximă.
 7. La sfârșitul tratamentului ortodontic, dispozitivul ortodontic va fi îndepărtat, iar dacă este necesar, va fi aplicat un fir de menținere pentru a preveni revenirea dinților la poziția inițială.

Tratamentul ortodontic ar trebui văzut ca o investiție pe termen lung în sănătatea orală. Acesta poate îmbunătăți igiena orală, reducând riscul cariilor dentare, al inflamației gingiilor și al pierderii prematură a dinților, ceea ce poate duce la economii ulterioare în ceea ce privește tratamentul dentar.

Pentru o consultație la Dr. Albert Júlia, ortodontista noastră, vă rugăm să sunați la numerele de telefon 0365882220 sau 0771130494.