Pomadent Dental Clinic

Stomatologie digitală

Amprentare digitală

Amprentarea digitală (scanare intraorală) este destinată să înlocuiască materialele tradiționale de amprentă și simbolizează cele mai noi progrese tehnologice în domeniul stomatologiei. Tehnologia evoluează rapid și se fac multe îmbunătățiri în acest domeniu an de an, dar încă nu se poate înlocui complet tehnica tradițională de impresie. Cu toate acestea, am considerat că a sosit timpul să investim într-unul dintre cele mai performante scanere, să il putem utiliza în situații în care are performanțe mai bune decât impresiile tradiționale. Beneficiile sale includ: scanarea este complet digitală (spre plăcerea celor cu greață), eliminând astfel utilizarea materialelor de amprentă și lingurilor de amprentă inserate în cavitatea bucală. Scanarea este afișată instantaneu în laboratorul stomatologic, astfel încât tehnicienii noștri să poată începe lucrul imediat. Și nu în ultimul rând, nu există pierderi de date atunci când materialul de amprentă se micșorează și se toarnă proba de gips, deci lucrarea finală devine mai precisă. Când se poate, întotdeauna alegem amprentarea digitală, decât cea convențională.


Definirea digitală a culorii

Determinarea exactă a culorii este o cerință de bază pentru realizarea unei coroane estetice, a fațetei dentare sau chiar a plombelor estetice. Experiența medicului, condițiile de lumină, oboseala ochilor și chiar și culorile din jur (hainele pacietului, rujul etc.) pot afecta culoarea aparentă a dintelui. Instrumentul nostru digital de determinare a culorii ajută medicul să determine în mod obiectiv culoarea dintelui. Nu ne bazăm în totalitate pe tehnologie, dar culoarea exactă este determinată luând în considerare rezultatele aparatului.


Radiografie și tomografie digitală

La baza unui diagnostic precis și un plan corect de tratament este accesul la toate informațiile relevante de care are nevoie medicul curant. Acest lucru este imposibil fără o radiografie panoramică sau, în multe cazuri o imagine tridimensională de tomografie computerizată. Fără ele, putem vedea doar suprafața dinților, în multe cazuri nici nu observăm dinții cariosi la timp. Acesta este motivul pentru care întotdeauna începem consultația făcând o radiografie panoramică, astfel încât medicul, având acces la toate informațiile relevante, să poată decide împreună cu pacientul ce tratamente să urmeze. Când este necesar, efectuăm și un CT 3D pentru a efectua un tratament perfect precis. Aparatele noastre cu raze X sunt toate digitale, astfel încât pacienții noștri primesc mult mai puține radiații decât cu aparatele convenționale, nu poluăm mediul înconjurător cu plăci de raze X din plastic și lichid revelator, iar imaginea de înaltă rezoluție rezultată poate fi trimisă oriunde în orice moment (la cererea pacientului).


Cameră intraorală

Pacienții noștri interesați pot urmări pe monitor, cu ajutorul camerei intraorale, ce tratamente au loc în cavitatea lor bucală. Medicul curant poate face, de asemenea, fotografii și videoclipuri cu camera micuță intraorală digitală, care îi poate ajuta să explice mai bine pacienților problemele lor orale și soluția acestora.