Pomadent Dental Clinic

Digitális fogászat

Digitális lenyomatozás

A digitális lenyomatozás (intraorális szkennelés) a hagyományos lenyomatanyagokat hivatott helyettesíteni, a legújabb technológiai vívmányokat jelképezi a fogászatban. Rohamosan fejlődik a technológia és rengeteg fejlesztést végeznek ezen a szakterületen évről évre, de még mindig nem tud mindent, amit egy hagyományos lenyomatozási technika. Ennek ellenére eljöttnek láttuk az idejét befektetni egyik legperformánsabb szkennerbe, hogy felhasználhassuk olyan helyzetekben, ahol már jobban teljesít, mint a hagyományos lenyomatanyagok. Előnyei közé soroljuk: a szkennelés teljes mértékben digitálisan történik (a hányingerrel szenvedők örömére), így teljesen kiküszöböljük a szájüregbe begyúrt lenyomatanyagokat és lenyomat-kanalakat. A szkennelés instant módon megjelenik a fogtechnikai laborban, így hamarabb kezdhetik technikusaink a munkát. És nem utolsósorban, nincs adat-veszteség a lenyomatanyag zsugorodásakor és a gipszminta kiöntésekor. Amikor lehetséges, mindig a digitális lenyomatozást választjuk a hagyományossal szemben.


Digitális fogszín-meghatározás

A szín pontos meghatározása alapkövetelmény egy esztétikus korona, héj vagy akár tömés elkészítéséhez is. Az orvos tapasztalata, a fényviszonyok, a szem fáradtsága, sőt a környező színek (viselt ruha, rúzs stb) is befolyásolhatják a fog látszólagos színét. A digitális szín-meghatározó eszközünk segít az orvosnak objektíven meghatározni a fog színét. Nem hagyatkozunk teljesen a technológiára, de a pontos szín meghatározása mindenképpen a gép eredményeinek figyelembe vételével történik.


Digitális röntgenek és CT-k készítése

A pontos diagnózis és a helyes kezelési terv alapja, hogy minden szükséges információja meglegyen a kezelőorvosnak. Ez lehetetlen egy panoráma röntgen vagy sok esetben egy 3 dimenziós komputer tomográf kép nélkül. Ezek nélkül éppen csak a fogak felszínét láthatjuk, sok esetben még a szuvas fogat sem vesszük észre időben. Ezért is a konzultációt mindig egy teljes állkapcsos panoráma felvétel készítésével kezdjük, hogy minden releváns információ birtokában, az orvos a pácienssel együtt el tudja dönteni, milyen kezeléseket végezzenek. Amikor szükséges, a tökéletesen pontos kezelés elvégzése érdekében 3D CT-t is készítünk. A röntgen készülékeink mind digitálisak, így a hagyományos röntgenekhez képest sokkal kevesebb sugárzást kap a páciensünk, nem szennyezzük a környezetet a műanyag röntgen-lapocskákkal meg az előhívó-folyadékkal és a kapott nagy felbontású röntgenképet bármikor bárhova elküldhetjük szükség esetén (a páciens kérésére).


Intraorális kamera használata

Pácienseink, akiket érdekel, követni tudják az intraorális kameránk segítségével, hogy milyen kezelések folynak a szájüregükben. A kezelőorvos képeket és videót is tud készíteni a kis digitális szájüregi kamerával, amely segítségével jobban el tudja magyarázni a pácienseknek a fennálló problémákat és a megoldást is.