Pomadent Dental Clinic

Klinikánk

our clinic header

Egy klinika minden igényre.

1992-ben, amikor megalakult szerény kis fogászati rendelőnk, Dr. Pongrácz Antal már egy fogászati klinikáról álmodozott, de abban az időben ez még elképzelhetetlennek tűnt. Így ezt az álmot félretéve, a fogászati kezelések minőségére koncentrált kis csapatunk, amely bármely fogászati klinikával összevetve megállta a helyét.

Dr. Pongrácz Antal távozása után, 2008-ban Dr. Pongrácz Mátyás vette át a rendelő irányítását, Dr. Vitos Gábor hű támogatásával és sikerült lassan-lassan nagyobb rendelővé nőjjünk, továbbra is a minőségre alapozva. A klinika álma továbbra is élt, de még mindig csak álom maradt.

2011-ben Dr. Vitos Gábor támogatásával Dr. Pongrácz Mátyás Budapestre költözött, tanulási célokkal, és Európa első számú fogászati turizmussal foglalkozó klinikáján (Kreativ Dental) kezdett dolgozni. Itt a szakma világszintű szakorvosoktól való elsajátítása mellett egy klinika működésébe is betekintést nyert.

Hazatérése után, személyzetünk támogatásával nekiálltunk egy céltudatos építési projektbe, amelyre évekig gyűjtöttük az anyagi és szellemi hozzávalókat, ötleteket, véleményeket.

Paál Timea építész és belső tervezővel való sok havi közös tervezés és beszélgetés után alakult ki a mai klinikánk, amely kimondottan a mi igényeink szerint épült és minden porcikája odafigyeléssel került a helyére.

Egy stresszes év után, minden anyagi hátteret felhasználva, rokonok támogatásával és régi épületünk előre történő eladásával, fél évvel a tervezett megnyitás előtt sikerült teljesen befejezni az új épületet.

A megnyitóra sok jó barát jött el, csapatunk közösen vágta át a piros szalagot, hiszen közös megvalósításunk ez az épület. Amint egy jó barát mondta, egy ilyen klinikát nem az épület tesz naggyá, hanem a benne dolgozó emberek. Szerencsére a csapatunk egy összeforrott, remek csapat, akik értékelik és kiélvezik a klinika adta új lehetőségeket.

A klinikánk belsejében öt kezelő található, egy laboratórium, személyzeti konyha, öltözők, személyzeti és kliens mellékhelyiségek (a mozgássérültekre is gondolva), előadóterem, röntgen és CT szoba, fotó szoba, sterilizáló szoba, raktárak, irodák, szerver szoba.

A klinika jó működését Koszta Lehel karbantartónk biztosítja, reggelente minden gép működését ellenőrizve, beolajozva várja az orvosokat.

2020-ban klinikánk megnyitotta a kertben levő külső várótermet is, amelyben egy napernyő alatt kellemes környezetben várhatják pácienseink a kezelést, ha nem szeretnének bent ülni.

A klinika építésekor a fenntarthatóságra is gondoltunk, úgy a hőveszteség minimalizására figyelve, mint a led lámpák hatékonyságára.

A közeljövőben pedig napelemekkel fedjük be a klinika tetejét, hogy minél kevesebbet szívjunk le a hálózati áramból.

A csapatunk emellett odafigyel, hogy a törvények és sterilitás betartása mellett minél kevesebb szemetet termeljünk – ami nem könnyű feladat ennyi megszorítással, de sikerült lecserélnünk műanyag poharainkat papírokra, egyszerhasználatos köpenyeinket pedig moshatókra/sterilizálhatókra. A rengeteg papírt és műanyagot igénylő bürokráciát sikerült nagyjából digitalizálni, akárcsak a kezelésekhez szükséges procedúrák nagy részét.

2020 a biztonság éve volt, amikor felszereltük klinikánkat a szükségesnél is jobb felszereléssel, amely a páciensek és személyzet fertőzésekkel szembeni minél jobb védelmét volt hivatott megvalósítani. 2021 a digitalizáció éve, amely újabb beruházásokat hoz magával és eredményeképpen új szolgáltatásokkal várjuk pácienseinket.

A klinika megépítése nem egy végcél volt, csak egy nagy ugrás a fejlődésen való úton, amely új lehetőségeket nyújt csapatunk számára. Megpróbálunk mindig a jövő technológiájával lépést tartani, sőt egy lépéssel előtte járni, amikor lehet – ezt fogják tükrözni a klinikán történő változások is. A kaland most kezdődik igazán 🙂

nemzetközi díjaink