Pomadent Dental Clinic

Lézeres kezelések

Lézeres kürettálás avagy mélytisztítás

Egyre több, főleg 30 évnél idősebb páciens szenved parodontopátiának nevezett fogágyi betegségben. A parodontopátia az íny és a fogak támasztó szövetének olyan betegsége, amelyet bizonyos patogén baktériumok felhalmozódása okoz a szájüregben. Ezek a baktériumok hosszú távon a fogak mobilitásához és elvesztéséhez vezetnek. Ezt a fogágybetegséget szakorvosunk lassíthatja vagy teljesen meg is gyógyíthatja a fogászati lézer segítségével, amely eltávolítja a patogén baktériumokat a parodontális tasakból. A kezelés minimálisan invazív, fájdalommentes, gyors és hosszú távú eredményekkel jár.


Afta és herpesz kezelése lézerrel

Az afta egy igen gyakori szájüregi betegség. Az apró hólyagok vagy sebek elsősorban a nyálkahártyán, a szájüreg belső részén jelentkeznek, de előfordulhatnak a nyelven, az arcon, a torok tájékán vagy a szájpadláson is. Ezek az ártalmatlannak tűnő kis elváltozások azonban rendkívül kellemetlen tüneteket okozhatnak, fájdalmassá tehetik az olyan hétköznapi tevékenységeket is, mint például az evés és ivás, a beszéd és a mosolygás. A fogászati lézer egyik legnagyobb előnye, hogy segít elpusztítani a szájüregben, ínyen, fogakban található baktériumokat, anélkül, hogy az egészséges szöveteket károsítaná.   Ezt a jótékony hatást használjuk az afták kezelésekor is. A lézeres kezelés során azonnal fájdalommentessé tesszük az apró hólyagokat, a hámfelületet fertőtlenítjük és csökkenteni tudjuk a gyulladást is. A lézerek biostimulatív hatásának köszönhetően pedig a sebgyógyulás is felgyorsul, a hámsérülés néhány napon belül, heg hátrahagyása nélkül regenerálódik.


Fájdalom csökkentése lézerrel az arc régiójában

A fej és arc régiójában fellépő fájdalmak csökkentését lézer segítségével gyorsíthatjuk. A lézersugár serkenti a test öngyógyító képességét, a sejtek, szövetek gyorsabban képesek regenerálódni. Gyorsítja az oxigénellátást, a vérerek újraképződését, javítja a sejt-szintű energiaforgalmat és az ellenanyag-termelést. A fogászatban az állkapocs-ízületi fájdalmak, a neuralgiák és helyi gyulladások (arcüreggyulladás, fülgyulladás stb.) kezelésében tudjuk kihasználni.


Lézeres fogfehérítés

Míg az otthon elvégezhető vagy kevésbé modern eljárásokkal csupán néhány színárnyalatnyit lehet fehéríteni, a lézeres fogfehérítéssel akár tíz árnyalatot is világosodhat a fogszín. A lézeres fogfehérítés sok fehérítő módszerrel ellentétben nem károsítja a fogzománcot és fájdalom sem kíséri a fehérítés folyamatát.