Pontosság

Zeiss Opmi Pico mikroszkóp

A fogászati mikroszkópok csúcskategóriája, amely segítségével a kimondottan erre specializálódott szakorvosunk a tökéletes gyökérkezeléseket tudja elvégezni. A mikroszkóp segítségével nem csak vakon tapogatózik a gyökércsatornákban, hanem mindent lát is kezelés közben és így biztos lehet, hogy a gyökér kezelése során nem történnek hibák, nem törnek bele tűk a csatornába és nem marad semmi fertőzött anyag a végleges letömés előtt.


Digitális szkennelés (lenyomatozás)

A technika egyik legújabb vívmánya, a digitális szkennelés helyettesíti a hagyományos lenyomatozást, így a fogtechnikushoz az interneten keresztül pillanatokon belül eljut a digitális leképezése a páciens fogsorának. Ahogy a hagyományos lenyomatoknak is megvan az előnye, a digitális lenyomatozás is saját előnyeivel büszkélkedhet: nem lesz hányingere a páciensnek a lenyomatanyagok szétfolyásától a szájüregben; a pontosság szkennelés közben ellenőrizhető, így elkerülhetjük a lenyomatozási hibákat; az eleve digitális információ átalakítás nélkül kerül be a 3D nyomtatókba és frézgépekbe, adatveszteség nélkül. A digitális szkennelés ezenkívül egy új lehetőságet is nyújt pácienseinknek: aki szeretné, beszkennelheti ép fogsorát, hogy a lementett adatokat a jövőre biztonságban tartsuk. Ha valaha balesetet szenved vagy másképpen letörik egy vagy több foga, a fogtechnikus az eredeti fog alakját és színét figyelembe véve, pontosan kifrézelheti ezt kerámiából.


Fogászati lupé

Rendelőnkben a fogorvosi lupé nagyítása alatt dolgozunk, munkáink magas precizitásának elérése érdekében – így minden kis részlet pontosan kirajzolódik, nem fordulhat elő nagyolás. A használata rendkívül fontos a koronák, hidak készítésekor, a tökéletes illeszkedés eléréséhez.


Kodak 9000 digitális panoráma röntgen

A digitális panoráma röntgenünk az élmezőnybe tartozik, nagy felbontású, tiszta digitális képet adva a teljes szájüregről, a megszokott röntgenek sugárzásának töredékével, így tökéletes eredményt érünk el, minimális káros hatással, vigyázva a pácienseink és magunk egészségére. Használata kötelező nagyobb munkálatok elkezdésekor, ezáltal átláthatóvá válik az állkapcsok csontállománya és a fogak gyökereinek állapota - egy erős alap elengedhetetlen egy tartós felépítmény készítésekor.


Kodak 2200 digitális retroalveoláris röntgen

A retroalveoláris röntgen készülékünk pontos és kinagyított képet ad egy-két fogról, amely diagnosztikai szempontból fontos, valamint gyökérkezelések során ellenőrizhető vele a gyökerek hossza, a tömés minősége. Digitális mivoltából adódóan, sugárzása elenyésző, valamint a kép utólag feldolgozható az ideális kontraszt elérése érdekében.


Reciproc Gold gyökérkezelő gép

A gyökérkezelő műszerek legjobbjaként számontartott szerkezet nem csak automatikus gyökércsatorna-fúrást tesz lehetővé, de beépített apex-mérőjének hála, folyamatosan digitális kijelzőjén figyelhető a fog csúcsának közelsége, így a lehetséges legprecízebb gyökértömés készíthető vele.


Amann Girbach arcív, artikulátor

Mivel minden ember állkapcsa másképp csukódik, nem készíthetünk tökéletes pótlásokat egy átlag-értékre beállított artikulátor (állkapocs-utánzó berendezés) segítségével. Ezért azon pácienseink esetében, akik több fogra kiterjedő pótlást kapnak, egy arcív nevű műszer segítségével bemérjük az egyéni adatokat, amit majd felhasználva a technikus mindenki számára egyéni érintkezési felszínnel rendelkező koronákat készíthet.


Lenyomatanyagok

Hiába dolgozik a fogorvos a lehető legprecízebben, ha a fogtechnikushoz nem jut el a pontos információ. Ezért is nem sajnálunk befektetni a rendkívül pontos és természetesen költséges anyagokba, amelyek a tehnikusnak megadják az előkészített fog pontos mását, amelyen elkészítheti a fogpótlásokat (koronákat, hidakat, inlayeket).


Fúrók

A fogászati fúrók jó minősége a pontos csiszolást és a szövetek védelmét szolgálja. A túlhasznált fogászati fúrók kicsorbulnak, illetve a gyémánt-borítás lekopik róluk, ami miatt nem vágnak kellőképpen, ami nem csak a pontosság rovására megy, hanem a fogat vagy a csontot is túlhevítik, károsodást okozva bennük. Ezért is kötelezően a legjobb minőségű fúrókat használjuk, csakis meghatározott számú alkalommal.