Pomadent Dental Clinic

Pontosság

Zeiss Opmi Pico mikroszkóp

A fogászati mikroszkópok csúcskategóriája, amely segítségével a kimondottan erre specializálódott szakorvosunk a tökéletes gyökérkezeléseket tudja elvégezni. A mikroszkóp segítségével nem csak vakon tapogatózik a gyökércsatornákban, hanem mindent lát is kezelés közben és így biztos lehet, hogy a gyökér kezelése során nem történnek hibák, nem törnek bele tűk a csatornába és nem marad semmi fertőzött anyag a végleges letömés előtt.


Digitális szkennelés (lenyomatozás)

A technika egyik legújabb vívmánya, a digitális szkennelés helyettesíti a hagyományos lenyomatozást, így a fogtechnikushoz az interneten keresztül pillanatokon belül eljut a digitális leképezése a páciens fogsorának. Ahogy a hagyományos lenyomatoknak is megvan az előnye, a digitális lenyomatozás is saját előnyeivel büszkélkedhet: nem lesz hányingere a páciensnek a lenyomatanyagok szétfolyásától a szájüregben; a pontosság szkennelés közben ellenőrizhető, így elkerülhetjük a lenyomatozási hibákat; az eleve digitális információ átalakítás nélkül kerül be a 3D nyomtatókba és frézgépekbe, adatveszteség nélkül. A digitális szkennelés ezenkívül egy új lehetőságet is nyújt pácienseinknek: aki szeretné, beszkennelheti ép fogsorát, hogy a lementett adatokat a jövőre biztonságban tartsuk. Ha valaha balesetet szenved vagy másképpen letörik egy vagy több foga, a fogtechnikus az eredeti fog alakját és színét figyelembe véve, pontosan kifrézelheti ezt kerámiából.


Digitális CBCT és panoráma röntgen

A digitális CT és panoráma röntgenünk az élmezőnybe tartozik, nagy felbontású, tiszta 3 dimenziós digitális képet adva a teljes szájüregről, a megszokott röntgenek sugárzásának töredékével, így tökéletes eredményt érünk el, minimális káros hatással, vigyázva a pácienseink és magunk egészségére. Használata kötelező nagyobb munkálatok elkezdésekor, ezáltal átláthatóvá válik az állkapcsok csontállománya és a fogak gyökereinek állapota - egy erős alap elengedhetetlen egy tartós felépítmény készítésekor. Használata lehetővé teszi az implantátumok behelyezésének háromdimenziós megtervezését és egy ezt segítő sebészi sablon elkészítését, így nem fordulhat elő az implantátumok rossz helyre való becsavarása.


Fogászati lupé

Rendelőnkben a fogorvosi lupé nagyítása alatt dolgozunk, munkáink magas precizitásának elérése érdekében – így minden kis részlet pontosan kirajzolódik, nem fordulhat elő nagyolás. A használata rendkívül fontos a koronák, hidak készítésekor, a tökéletes illeszkedés eléréséhez.


Digitális retroalveoláris röntgen

A retroalveoláris röntgen készülékünk pontos és kinagyított képet ad egy-két fogról, amely diagnosztikai szempontból fontos, valamint gyökérkezelések során ellenőrizhető vele a gyökerek hossza, a tömés minősége. Digitális mivoltából adódóan, sugárzása elenyésző, valamint a kép utólag feldolgozható az ideális kontraszt elérése érdekében.


Reciproc Gold gyökérkezelő gép

A gyökérkezelő műszerek legjobbjaként számontartott szerkezet nem csak automatikus gyökércsatorna-fúrást tesz lehetővé, de beépített apex-mérőjének hála, folyamatosan digitális kijelzőjén figyelhető a fog csúcsának közelsége, így a lehetséges legprecízebb gyökértömés készíthető vele.


Amann Girbach arcív, artikulátor

Mivel minden ember állkapcsa másképp csukódik, nem készíthetünk tökéletes pótlásokat egy átlag-értékre beállított artikulátor (állkapocs-utánzó berendezés) segítségével. Ezért azon pácienseink esetében, akik több fogra kiterjedő pótlást kapnak, egy arcív nevű műszer segítségével bemérjük az egyéni adatokat, amit majd felhasználva a technikus mindenki számára egyéni érintkezési felszínnel rendelkező koronákat készíthet.


Lenyomatanyagok

Hiába dolgozik a fogorvos a lehető legprecízebben, ha a fogtechnikushoz nem jut el a pontos információ. Ezért is nem sajnálunk befektetni a rendkívül pontos és természetesen költséges anyagokba, amelyek a tehnikusnak megadják az előkészített fog pontos mását, amelyen elkészítheti a fogpótlásokat (koronákat, hidakat, inlayeket).


Fúrók

A fogászati fúrók jó minősége a pontos csiszolást és a szövetek védelmét szolgálja. A túlhasznált fogászati fúrók kicsorbulnak, illetve a gyémánt-borítás lekopik róluk, ami miatt nem vágnak kellőképpen, ami nem csak a pontosság rovására megy, hanem a fogat vagy a csontot is túlhevítik, károsodást okozva bennük. Ezért is kötelezően a legjobb minőségű fúrókat használjuk, csakis meghatározott számú alkalommal.