Pomadent Dental Clinic

Kérdések és válaszok

Melyik orvos fog kezelni?

Szinte mindenkinek megvan a saját kedvelt fogorvosa, akiben megbízik és aki minden baját ismeri már. Általában a kezeléseket a saját kezelőorvosa fogja elvégezni.

Mégis, néhány esetben előfordulhat, hogy más orvoshoz kerülhet klinikánkon. Ez a következő esetekben fordulhat elő: szakorvosi kezelésre van szüksége (mikroszkópos gyökérkezelés, szájsebészeti beavatkozások) - ebben az esetben a kezelőorvosával megbeszélve foglalnak időpontot a szak-kezelésekre.

Más orvoshoz kerülhet ugyancsak, ha sürgősségi kezeléssel jelentkezik klinikánkra: ilyen esetben a rezidens orvosunk fogja megoldani sürgősségét, lehetőleg aznap. A fájdalom megoldása utána természetesen időpontot kaphat megszokott kezelőorvosához, a munka folytatása érdekében.

Harmadik eset, amikor más orvoshoz kerülhet, amikor nagyon egyszerű, rutin kezelést kell elvégezni, például fogkő eltávolítását vagy kis töméseket, amivel nem érdemes hosszú időt várni a saját kezelőorvosra.

Fájdalmas lesz a kezelésem?
Minden olyan kezelést, ahol ez indokolt, helyi érzéstelenítésben végzünk, így a kezelések során fájdalmat nem fog érezni. Többféle érzéstelenítő szert használunk, amelyek biztosítják a teljes fájdalommentességet. A kezelést követő esetleges fájdalom megelőzésére vagy gyógyszert ír fel kezelőorvosa, vagy ha szükséges, védőkoronát készít a fogra, hogy védje a káros ingerektől.
Nem tudom megengedni magamnak a kezelés árát. Mit tehetek?

Ilyen esetekben a kezelőorvosával beszélje meg a részletfizetés lehetőségét, illetve nagy összegeknél, a klinikánkon helyben kölcsönt is vehet fel a TBI Credit, illetve a Transylvania Bank keretén belül.

Ha nem szeretne élni ezekkel a lehetőségekkel, az orvosaink természetesen figyelembe veszik gyengébb anyagi körülményeit, és alternatív megoldásokat is ajánlanak fogászati problémái megoldására. Habár lehet ezek nem ideális és tökéletes megoldások, mégis egy ideig megoldják a problémáit, hogy esztétikus és funkcionális mosollyal rendelkezzen.

Mit kell tudnom az implantálásról: fájni fog, dolgohatok aznap, mikor kapok fogat rá?

Az implantátum egy titán csavar, amelyet egy nagyon könnyű, rutinszerű eljárással a csontba becsavarunk. A beültetés teljesen fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben történik körülbelül 20-30 perc alatt. A zsibbasztás elmúlása után annyi fájdalmat fog érezni, mintha felsértette volna a nyálkahártyáját - ez enyhe fájdalomcsillapítókkal kezelhető. Aznap nyugodtan dolgozhat, és hacsak nem történt arcüreg-emelés, csontpótlással egybekötve, akkor nyugodtan sportolhat is.

Általában (hacsak nem all-on-four technikával készült), a beültetés után három hónapot kell várnia a páciensnek, amíg a csont ránő az implantátumra. Addig az implantátum a foghús alatt, láthatatlanul "pihen". Miután ez a gyógyulási időszak lejár, mint az ikeaában, rácsavarjuk a csontban levő implantátumra a koronát.

Sürgős fogászati ellátásra van szükségem, mit tegyek?

Első lépésként mindenképpen vegye fel a kapcsolatot recepciósainkkal. Klinikánk minden hétköznap fogad pácienseket, előzetes egyeztetés azonban mindenképpen szükséges.

A sürgősségi fogászati kezelés szolgáltatása iránti nagy igény miatt, minden nap lefoglaltunk egy időpontot sürgősségi esetekre - ezeket a rezidens fogorvosunk fogja megoldani, hogy ne szenvedjen kedves páciensünk, amíg be nem kerül kezelésre megszokott kezelőorvosához.

Rettenetesen fáj a fogam, mit tegyek?

Sajnos az erős, kínzó fogfájás legtöbbször olyan problémákat szokott jelezni, amelyek nem oldhatók meg fogorvosi beavatkozás nélkül.

Ha fáj a foga melegre és ráharapásra, éjszaka erősödik a fájdalom és még lüktetni is szokott, akkor az gennyes fogat jelent - ezt nem szabad halogatni, minél hamarabb jelentkezzen kezelésre, hogy ne legyenek elviselhetetlen fájdalmai.

Ha hidegre és édesre fáj, az általában szuvas fogat jelent. Ez közepes sürgősségi fokot jelent, de ha már fájdalmas, akkor ne halogassa sokat az orvosi beavatkozást, hogy ne haljon el az ideg a fogban, mert akkor elgennyesedés lesz belőle.

Előfordulhat, hogy csak a foghús gyulladt be, vagy egy éppen bújó fog fáj - ezek könnyen, gyakran bátminemű beavatkozás nélkül megoldhatók, de biztonság kedvéért érdemes egy ellenőrzésre időpontot kérni recepciósainktól.